About Dresspecially

sfeerbeelden Dresspecially

THE BRAND

Dresspecially is een online high level kledingmerk met een stijlvolle missie: Kleding weer een identiteitswaarde geven. Tegen de traditionele massaproductie in, draait het bij Dresspecially echt om jou. Niemand is hetzelfde en dat is waardevol. Wij willen dat benadrukken, daarom maakt Dresspecially elk kledingstuk per bestelling. Dus écht speciaal voor jou! Dutch Design, ambachtelijk en op maat geproduceerd in Nederland.

HOW IT ALL STARTED

Als liefhebber van mooie en unieke kleding zag Lisette nog slechts de overvolle kledingzaken en de enorme overproductie. In 2013 besloot zij dat dit anders kon en startte een klein bedrijf met grote ambities. Geen massaproductie voor de ’gemiddelde vrouw’, maar vakkundig en lokaal gemaakte items waardoor kleding weer een identiteit en daarmee persoonlijke waarde krijgt. Kleding hoort je dat heel speciale fijne gevoel te geven en daar streven wij naar bij Dresspecially.

DUTCH DESIGN

Dresspecially is door en door Dutch Design. Zowel het ontwerpen van de kleding als de prints vindt plaats in Nederland. Ook de creatie van de items doen we in samenwerking met Nederlandse ateliers.

 

COLLECTIE

Dutch Design staat voor creativiteit en kwaliteit. Dat zie je terug in onze jurkjes. Oog voor stijl en pasvorm en een consistente maatvoering. We vinden het belangrijk dat je je jurkje vaak kan dragen en streven naar een all-seasons-stijl voor jarenlang draagplezier. Naast onze iconische jurkjes met prints biedt Dresspecially ook een uni-lijn met comfortabele jurkjes in makkelijk te combineren kleuren. Inspiratie over combineren van je Dresspecially vind je bij ‘Styling Tips’.

Eerlijk-2

SOPHISTICATED PRINTS

Bijzondere prints en dessins vormen de basis voor de iconische jurkjes van Dresspecially. Weg van de feiten en de cijfers speuren jonge kunstenaars en ontwerpers de wereld af naar de mooiste verhalen. Verhalen die worden vertaald naar prints met een betekenis. Elk jurkje heeft daarmee haar eigen waardevolle verhaal. Ze is geen onderdeel van massaproductie maar bezit een uniekheid die je siert als vrouw.

Vlinder nieuw vierkant 550x550
Vlinder nieuw vierkant 550x550
img_5516

 ONZE ATELIERS

Bij Dresspecially geloven we in lokaal vakmanschap. Op een ambachtelijke manier maken ervaren coupeuses jouw jurkje nadat je haar hebt besteld. In Nederland. Zij kennen jouw voornaam en weten dus een beetje voor wie zij het maken. Dat maakt het nog persoonlijker.

 

ONZE WERKWIJZE

Dresspecially doet niet aan seizoenen. We houden geen voorraden en daarmee ook geen sale. Je weet bij Dresspecially dus zeker dat je jurkje niet twee maanden later voor de helft van de prijs wordt aangeboden. Periodiek creëren onze ontwerpers een nieuw design en maken jonge kunstenaars bijzondere prints. Zodra we dit samenvoegen en er een magisch mooi jurkje ontstaat, bieden wij het online aan. We streven er naar om elke twee maanden een nieuw item aan te bieden.

ONZE SUPPLY CHAIN

Dresspecially werkt nauw samen met Nederlandse ateliers die het coupeuse vak met liefde en passie beoefenen. Door de creatie van de jurkjes dicht bij huis te houden is er niet alleen een vertrouwensband tussen Dresspecially en de ateliers, maar stelt het ons ook in staat om je bestelling – ook de op-maat – in 5 werkdagen te verzenden.

OP MAAT

Elke vrouw is uniek. Uniek in haar denkwijze, haar uitstraling, haar lichaamsbouw. Omarm dat! Bij Dresspecially begrijpen wij de keuzes en dilemma’s. Daarom maken wij dat ene jurkje speciaal voor jou. Voor een perfecte fit kun je haar aanpassen aan jouw lichaam.

BEDRIJFSFILOSOFIE

Ons kleine bedrijf met grote ambities staat voor eerlijke productie en hoog kwalitatieve materialen. Dresspecially werkt met een korte lokale productieketen en we kennen de stikkers en de knippers. En zij weten voor wie zij een jurkje maken. Dat maakt je Dresspecially nog waardevoller. ‘Redefine the world of fashion’ is wat we nastreven.

Dresspecially pop up salon WTC
img_5553

SOCIAL RESPONSIBILTY

Dresspecially is uniek in haar werkwijze. We nemen een duidelijk standpunt in ten opzichte van de massaproductie en kiezen voor productie per stuk en een supersnelle levering. We zijn daarin vooruitstrevend en dat willen we ook blijven. De drie belangrijke pijlers binnen onze sociale bedrijfsvoering zijn innovatief, duurzaam en transparant.

ONZE STOFFEN

Dresspecially werkt alleen met hoog kwalitatieve stoffen en waar mogelijk zijn de stoffen ecologisch. We zoeken altijd naar een balans in ecologische samenstelling, draagcomfort en levensduur. In kwaliteit doen we echter geen consessies. Daarom zijn de stoffen van Dresspecially afkomstig uit de voorraden van de beste stoffenhuizen in Portugal en Italie. En we importeren een prachtige jersey uit Australie. Dresspecially is altijd op zoek naar stoffen die bijdragen aan een betere wereld en goed zijn voor jou.